Wils
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
Wereldkeuken
De beoordeling van de Michelin Gids
Jan Wils ontwierp het Olympisch stadion, aan de overkant van de straat, en het pand waar Wils de derde verdieping inneemt. De architect zou ongetwijfeld fier geweest zijn op deze urban brasserie Amerikaanse stijl, die zowel groots als intiem aanvoelt. De cocktailbar is lekker modieus, ’s zomers tafelt u op het dakterras. Op geen enkel moment laat de keuken u los, en dan vooral het vuur niet. Een houtskoolgrill, oldschool ovens … Hier kookt men met brute kracht.Laat u niet afschrikken door dat laatste. Chef Joris Bijdendijk en zijn team beheersen het vuur namelijk als de besten. Op houtskool gebakken eekhoorntjesbrood associëren ze bijvoorbeeld met een gerookte crème van eenkhoorn tarwe en paddenstoelen, en tillen die kruidige, aardse smaken op met een luchtig schuim van gefermenteerde asperge dat voor de nodige levendigheid zorgt. Rauwe Parijse champignons werken de bereiding af met hun zachte crunch. Ze weten hier hoe je power extra diepgang geeft. De chefs houden van plantaardige associaties, steken graag pit in hun gerechten en spelen gezwind met contrasten. Spanning verzekerd!