ViaMichelin
Hofke van Bazel
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
De stap waard
Duurzame gastronomie
Seizoenskeuken
De beoordeling van de Michelin Gids
Staat Kris De Roy niet in de keuken? Zoek hem dan in zijn indrukwekkende groente- en kruidentuin enkele kilometers verderop (absoluut een bezoekje waard!). De natuur is zijn passie. Een inspiratiebron. Alles begint bij de liefde voor het product. Of het nu wortel, duif of aardbei is: hier wordt niet gemorreld aan topkwaliteit.Groenten en kruiden voeden de originaliteit van chef De Roy. Gekonfijt, gelakt, in een ragout of schuimige jus? Het is boeiend hoe hij ze op ontelbare manieren bewerkt. Verwacht verrast te worden. Met limoen opgefriste tartaar van langoustine gaat hij bijvoorbeeld combineren met een rijke flan van bisque, een bladerdeegkoekje, crème van parmezaankaas, opgelegde koolrabi, erwten en ijspralines van Griekse yoghurt en ponzu. Een opwekkende, frisse mix met net de juiste umamitoetsen. Een delicatesse! En wilt u echt all the way gaan? Neem dan zeker een kijkje in de kaviaar-bar.De landelijke charme en romantische ambiance van dit Hofke vormen de ideale setting om het beste van de natuur te degusteren. Het groene terras laat u even wegdromen naar een vakantie in Noord-Italië. De collectie MICHELIN Gidsen, wijnkelder (zichtbaar dankzij de glazen vloer) en suites een paar huizen verderop maken dit pure verhaal helemaal af.
Locatie
Koningin Astridplein 11
9150 Bazel