La Provence
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
Creatief Frans
De beoordeling van de Michelin Gids
André van Alten is een mooi voorbeeld van de chef die zich blijft heruitvinden zonder zijn basis te verliezen. Uit de constante kwaliteit van de producten, de hemelse cuisson van op het karkas gebrade kooi-eend en de diepgang van een jus van tarbot bij een kraakverse moot van de vis blijkt zijn indrukwekkende klassieke bagage. We juichen ook toe dat de chef zijn ervaring graag deelt met de jeugd. De sereniteit waarmee hij zijn brigade aanstuurt in de open keuken is opmerkelijk.Maar chef Van Alten stopt daar niet bij en blijft vernieuwen. Hij toont zijn creativiteit in de bewerking van de garnituren. De diversiteit van de texturen, het spelen met koud en warm, de levendigheid van subtiele aciditeit, … Met dergelijke finesses creëert chef Van Alten diepgang. Hij heeft een voorkeur voor vis, al is de lamsrug onder zeezout hier een klassieker.De wijnpareltjes van de charmante gastvrouw zetten al dat lekkers kracht bij. In het intieme La Provence, met zijn rustgevend groen terras, weet men zijn gasten te verwennen. En dat al meer dan 50 jaar!