ViaMichelin
Fields by René Mathieu
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
De stap waard
Duurzame gastronomie
Seizoenskeuken
De beoordeling van de Michelin Gids
René Mathieu heeft zich in hotel Airfield geïnstalleerd om zijn plantaardige verhaal nog beter te kunnen vertellen. Deze ambassadeur van het Luxemburgse terroir en de rijkdom van het plantenrijk blijft evolueren, zonder zichzelf te verliezen. De inventiviteit waarmee hij groenten, kruiden en fruit bewerkt, is indrukwekkend. Bij elk gerecht komt hij zijn rauwe ingrediënten voorstellen en geeft hij uitleg over hun kwaliteiten en zijn bereidingen.Chef Mathieu brengt de pure smaak van de natuur op het bord, in een geraffineerde en intense vorm. Zijn sauzen geven het bord een extra dimensie, subtiele rooksmaken lopen als een rode draad doorheen het menu. Het hart van prei gaat hij bijvoorbeeld in de oven grillen, samendrukken en garen boven een open vuur, met een sappig en rokerig resultaat. Een crème van het groen van de prei krijgt de levendigheid van gefermenteerde citroen, terwijl geroosterde hazelnoten bite toevoegen en truffel een zeker sofisticatie.Bij Fields swingen uw smaakpapillen op het ritme van de seizoenen, ondersteund door aangepaste sappen die al even intrigerend zijn. René Mathieu heeft plezier in zijn keuken en neemt u maar al te graag mee in zijn passioneel verhaal.
Zijn sterke punten
Parking
Locatie
6 Rue de Trèves
2632 Findel