







Codium

Michelin Gids
De stap waard
Creatief
De beoordeling van de Michelin Gids
Zeeland toont zich van zijn wereldse kant bij Codium. De Scandinavisch/Japanse zen-vibe van dit kleurrijke restaurant weerspiegelt de ingetogen uitbundigheid van de keuken. Codium – een verwijzing naar een zeewiersoort – staat voor verankering in de Zeeuwse terroir, een open blik en frisse creativiteit. Lekkernijen uit de Oosterschelde en de Noordzee zijn hier uiteraard vaste kost, al werkt Wouter Kik even graag met Zeeuws lam.Tarbot gaat de chef bijvoorbeeld op de graat grillen en vervolgens pocheren in olijfolie, om daarrond een jus te serveren op basis van een rijke visfumet met de levendige toets van worcestersaus en olie van peterselie. Op de vis komt ook nog vruchtvlees van de zijkant van de tarbot en gegrilde scheermesjes. In het glas komt dan weer een virgin bloody Mary die mooi inspeelt op de pit en kruidigheid van het gerecht.Het verhaal van Codium wordt vaak geschreven met zilte smaken, aciditeit en pit. Al zorgt de creativiteit van chef Kik telkens voor nieuwe indrukken. Speciale vermelding ook voor de bijzondere wijnpareltjes, die de diepgang van het bord een extra intensiteitsboost geven.
Locatie
Vlasmarkt 64461 CW Goes