ViaMichelin
¡Toma!
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
De stap waard
Duurzame gastronomie
Creatief
De beoordeling van de Michelin Gids
Thomas Troupin is teruggekeerd naar thuisstad Luik om zijn verhaal te vertellen. Oude stadsmuren werden versierd met een contemporain chic interieur. Aan het terras groeit de moestuin, naast het restaurant rust de fermentatiekelder. Ondanks dat u in het hart van de stad vertoeft, is de natuur vlakbij. Chef Troupin betuigt hier zijn respect voor het product, zijn leveranciers en zijn team. Zijn reflectie over duurzaamheid vertaalt zich naar gerechten met een boodschap.De nauwe band met regionale leveranciers wordt duidelijk op de kaart en op het bord. Deze technisch begaafde chef zet hun producten vaak in de verf met plantaardige creaties, waarvoor hij maar al te graag de houtskooloven inzet. Zijn talent om hemelse sauzen te bereiden toont hij bijvoorbeeld met gekonfijte forel van Ondenval die is verrijkt met soja en kruiden, getopt met een crumble van brood, waarbij een intense jus van groene kruiden komt die is opgewerkt met een gerookte palingjus. Foreleitjes zorgen dan weer voor een fijn accent. Met dergelijke creaties verleidt chef Troupin uw papillen en benadrukt hij de kracht van lokaal en zijn no-waste filosofie.
Locatie
boulevard de la Sauvenière 70 bis
4000 Liège