Cédric Grumiau/Au Gré du Vent
Au Gré du Vent
Au Gré du Vent
Cédric Grumiau/Au Gré du Vent
Au Gré du Vent
Au Gré du Vent
Cédric Grumiau/Au Gré du Vent
Au Gré du Vent
Michelin Gids
De stap waard
Marktkeuken
De beoordeling van de Michelin Gids
Au Gré du Vent is de ideale reden om de mooie Henegouwse boerenbuiten op te zoeken. Stéphanie Thunus heeft er met haar man en gastheer Sébastien een schuur omgebouwd tot deze prachtzaak. Dankzij de grote glaspartijen biedt deze open ruimte een uitzicht op de minutieus getrimde tuin, de algemene elegantie voelt intiem maar tegelijkertijd ook gezellig aan. Aan de overkant van de straat ligt de boerderij van haar ouders, waar ze onder meer boter en kaas haalt. In hotel Au Fil de l’Eau kan u rustig overnachten.Maar eerst richting het restaurant, om de finesse van chef Thunus te ervaren. Ze is een perfectionist die niet zomaar op zoek gaat naar spektakel. Franse en regionale producten, zoals wild uit de Ardennen, verwerkt ze in bereidingen die herkenbaar en genereus zijn, maar tegelijkertijd ook weldoordacht en subtiel. Tomaten van haar groenteboer gaat ze op diverse wijzen bewerken en pep geven met een friszurige vinaigrette. De kwaliteit van Limousin kalfsvlees benadrukt ze dan weer met een diepe kalfsjus, een schuimige jus van tuinbonen en met auberginekaviaar gevulde agnolotti. Als dochter van landbouwers heeft Stéphanie Thunus respect voor het product, als talentvolle chef geeft ze al die lekkernijen een extra dimensie.
Zijn sterke punten
Parking
Locatie
rue de Soudromont 677180 Seneffe