ViaMichelin
De Jonkman
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
De omleidingen waard
Creatief
De beoordeling van de Michelin Gids
Filip Claeys is gepassioneerd door vis. Hij is de kleinzoon van een visser en de oprichter van de North Sea Chefs, een organisatie die mensen aanmoedigt minder bekende vissen en bijvangst te gebruiken. Uiteraard werkt hij met vlees en luxeproducten als langoustines, maar even graag verbluft hij gasten met hondshaai. Op de kaart staat ook steeds de herkomst van de boten die de vissen hebben gevangen.De kookstijl van chef Claeys is inventief en origineel. De finesse van zijn sauzen en vinaigrettes verraadt zijn expertise. Dit is een chef die klassiek denkt en dat met persoonlijkheid en oog voor de huidige tijdsgeest uitvoert. Kraakverse noordzeekrab gaat hij bereiden in een courtbouillon en vermengen met pompoen, om daar vervolgens drie geweldige sauzen bij te serveren: een saus van krab met koraal, saus van walnoot met zure room en olie van codium. Elke saus zorgt voor diepgaande intensiteit, zonder de verfijnde krab te overstemmen. Deze chef dringt door tot de essentie van zijn product.Dankzij de familiale sfeer lijkt het haast of u op bezoek komt bij een goede vriend. De sommelier denkt ook graag met u mee om de juiste wijn te vinden. In dit stijlvolle restaurant, met zijn houten accenten en design lijnen, komen fijnproevers thuis.
Zijn sterke punten
Parking
Locatie
Maalsesteenweg 438
8310 Sint-Kruis