De Leuf
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
Michelin Gids
Creatief
De beoordeling van de Michelin Gids
Het innemende familieverhaal van De Leuf laat niemand onberoerd. U komt hier namelijk eten bij gastvrouw Sandra van de Bunt, dochter Michelle en zoon Robin die in de keuken staat. De passie van dit trio is bijzonder. Hij is een creatieve chef die zich laat inspireren door zijn reizen doorheen Azië, zonder de klassieke finesse waarvoor dit huis bekendstaat te verloochenen.Zodra u binnenkomt, maken de chefs aan de eettoog enkele hapjes voor u klaar. De oosterse intensiteit van een bereiding rond ijs van rood shisoblad, lauwe rijst, een coulis van sakura en zwarte sesamzaadjes maakt meteen duidelijk wat u hier mag verwachten. Lokale producten en Aziatische smaakmakers tillen elkaar op. Zeebaars die in miso is gepekeld krijgt bijvoorbeeld de ondersteuning van crispy rijstvlokken en een hemelse saus op basis van shiitake en bonitovlokken. Deze keuken is technisch, bewerkt en geïnspireerd. Chef Van de Bunt gaat complexiteit niet uit de weg.Het vernieuwde decor van De Leuf combineert regionale materialen met een Japanse zensfeer. Deze vakwerkboerderij (1769) is een toonbeeld van contemporaine klasse en karakter. Hier wordt u volledig ondergedompeld in de wereld van de familie Van de Bunt.
Zijn sterke punten
Parking