Twee MICHELIN sterren: uitzonderlijke keuken. Een omweg waard!
De beste producten schitteren door het savoir-faire en de inspiratie van een chef boordevol talent. Samen met zijn keukenteam creëert hij zowel subtiele als rake smaken die origineel uit de hoek kunnen komen.
Zodra u dit typische grachtenpand in het centrum van Amsterdam binnenstapt, nemen Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot u mee in hun wereld. Als was het een theater ziet u de chefs minutieus werken in hun open keuken. De intimiteit en het luxueuze comfort van Restaurant 212 zijn innemend. Niets wordt hier aan het toeval overgelaten. De service staat dicht bij de gast en accentueert deze bijzondere ervaring. Leuk weetje: op het plafond ziet u nog tekenen van de champagne die werd ontkurkt na het behalen van de eerste MICHELIN ster. Dankzij hun inventiviteit en klassieke kennis (die sauzen!) creëren beide chefs een zeer eigen verhaal. Hun originaliteit zit hem in de verrassende gedaantewisseling die ze aan een product geven en de naturel waarmee dat gebeurt. Bretonse kreeft wordt bijvoorbeeld gepocheerd in zolderspekgelei, gecombineerd met een fijne saus op basis van gele wijn, een zeer gereduceerde karamel van bisque, gnocchi van kreeftenkoraal, olie van zolderspek en erg aromatische zwarte truffel. Dit is genialiteit in al zijn eenvoud! Niets is te veel, niets te weinig. De hoofdrolspelers van dit culinaire theater zijn buitengewone producten en het talent van twee vrienden.