










Castor

Michelin Gids
De omleidingen waard
Modern Frans
De beoordeling van de Michelin Gids
Castor draait om puurheid. Deze strakke kubus langs de drukke Kortrijkseweg verraadt het niet meteen, maar binnen straalt het contemporaine samenspel van beton, glas en hout gezelligheid uit. Gastvrouw Stefanie belichaamt de klasse van deze zaak. En Maarten Bouckaert? Die verbaast u van bij de eerste amuses.Producten, sauzen, het afgewogen gebruik van uitheemse smaakmakers: in elk compartiment onderscheidt deze chef zich. Zijn passages bij grote namen zoals Peter Goossens leverden hem een geweldige technische bagage op, waarmee hij gevoelig speelt. Varkenswangetjes gaat hij bijvoorbeeld braiseren in Rodenbach bier en combineren met tagliatelle van zeekat, kokkels en mosselen, maar ook een diepe jus van zeekat met salie, een reductie van de vleesjus met het bier en een krokante tempura van een tentakel. Een delicatesse!De keuken van chef Bouckaert is niet te ingewikkeld, maar heeft een duidelijke identiteit met telkens een saus die een dimensie toevoegt. Hou ook zeker wat plaats over voor het plateau met zoetigheden die u voor even terugstuurt naar uw kindertijd. De cannelé de Bordeaux is werkelijk onweerstaanbaar!
Zijn sterke punten
Parking
Locatie
Kortrijkseweg 1648791 Beveren-Leie