ViaMichelin
Perceel
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
De stap waard
Creatief
De beoordeling van de Michelin Gids
Perceel heeft wat met bloemen. Zo fleuren ze het contemporaine decor op, dat zich mooi verweeft met het karakter van dit historische pand. Buiten vindt u naast een terras aan de IJssel ook een kruiden- en bloementuin. En ook op het bord vindt u ze terug, want Jos Grootscholten werkt er graag zijn gerechten mee af. Hij laat u ervaren hoe hij in symbiose treedt met de natuur.Producten uit zijn kruidentuin en friszure nuances staan centraal in de keuken. De rundstartaar met kimchi en zoetzure cornichons is een signatuurgerecht, of wat dacht u van krokant gebakken kalfszwezerik met bloemkool en hazelnoot, een fijne jus de veau die is geparfumeerd met lavendel en een espuma van aardappel? De keuken van Perceel is spannend en bewerkt.Chef Grootscholten experimenteert graag, ook in het glas. Zo probeert hij interessante kombucha-associaties uit bij de gerechten. Vraag ernaar aan Sharon, de galante gastvrouw, die ook meer uitleg geeft bij het verleidelijke à la carte aanbod.
Locatie
Dorpsstraat 3
2902 BC Capelle aan den IJssel