Eén MICHELIN ster: verfijnde keuken. Zeker een bezoek waard!
Topproducten die met finesse bewerkt worden, uitgesproken smaken, gerechten die op een gelijkwaardig hoog niveau bereid worden.
Niels Brants en Romina Charels hebben EssenCiel nauwgezet afgelijnd. Het jonge koppel verhuisde hun sympathieke zaakje naar een herenhuis met ampleur. Statigheid en puurheid worden er verenigd met contemporaine klasse, zonder hun ontspannen aanpak te verliezen. Chef Brants teert verder op zijn technische beheersing en neus voor topproducten, al doet hij dat nu met een enkel menu. Zijn keuken is bewerkt en kent geen grenzen. Hij leeft zich graag uit met groenten, waarmee hij zijn originaliteit laat blijken. Fijngesneden sint-jakobsnoten legt hij bijvoorbeeld op een salade van avocado en groene papaja, en combineert hij met een crème van jalapeños, kombu-algen en mosterdgranen. Een koude jus op basis van citroen, sereh en granny smith verbindt dan weer dit zeer genuanceerde samenspel van smaken. Dankzij de delicieuze broodsoorten waarmee chef Brants uitpakt, kan u tot de laatste druppel genieten van dergelijke finesses. De essentie van EssenCiel draait vandaag meer dan ooit rond subtiliteit.