ViaMichelin
Zout & Citroen
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
De stap waard
Creatief
De beoordeling van de Michelin Gids
Bram Helleman bezit het talent diepgaande nuances te creëren met smaakmakers als zout en citroen. Zijn originaliteit uit zich zowel in de combinaties als de bereidingen van alledaagse ingrediënten. Denk aan ibericovarken waarvan hij een botermals stukje secreto, gebarbecued buikspek en een smeuïge rillette serveert met romige polenta en een wortelsaus die geparfumeerd is met het Perzische kruidenmengsel advieh. Dergelijke creatieve ingevingen geven zijn kleurrijke gerechten punch. Al van bij de amuses laat chef Helleman u kennismaken met zijn uitbundige visie op wereldse smaken.Hij speelt graag met fijne pittigheid en oriëntaalse kruiden. Het is allemaal mooi gedoseerd, waardoor de creatieve ideeën van de chef vertaald worden naar intrigerende smaken. Nog een tip: laat u zeker verleiden door zijn signatuurgerecht rond eendenlever, sambai, oester, tsukemen bouillon en enoki. Sjoerd en Patricia geven al dit lekkers nog wat extra nuance door krachtige wereldwijnen uit te kiezen die deze wervelwind van smaken mooi aanvullen.Dit voormalige koetshuis is een prachtplek om culinair verwend te worden. Het strakke designinterieur is geweldig, het uitzicht op de tuin is fraai. Zout & Citroen, dat is contemporaine klasse om van te smullen!
Zijn sterke punten
Parking
Locatie
Ridderstraat 86
4902 AC Oosterhout