





Versaen

Michelin Gids
De stap waard
Creatief
De beoordeling van de Michelin Gids
Creativiteit hoeft niet om spektakel te draaien. Verwacht van Hans Derks geen gekke combinaties of 101 bewerkingen. De vindingrijkheid van deze bescheiden chef zit hem in het vinden van een harmonie met een beperkt aantal elementen. Een ajoblanco soep, met dat fijne evenwicht tussen amandel en look, gaat hij bijvoorbeeld pimpen met kraakverse stukjes maatjesharing, viseitjes en een visueel knap palet van groenten als rode biet, radijs en prei. Dat is nu de kracht van eenvoud.Chef Derks speelt graag met mediterrane zwierigheid en oosterse intensiteit, en durft het bijvoorbeeld aan om een bereiding van tournedos Rossini up te daten. Hij schenkt bijzondere aandacht aan zijn (vaak regionale) leveranciers en weet hoe een beurre blanc met gepofte knoflook elegantie toevoegt aan gepocheerde zeeduivel. Geen liflafjes, maar diepe smaken.Deze voormalige slagerij, in het pittoreske Ravenstein, straalt trendy puurheid uit. Het is een plek waar u, omgeven door Brabantse gezelligheid, de kracht van ingetogen creativiteit ervaart.
Locatie
Marktstraat 195371 AC Ravenstein