




Zeezout

Michelin Gids
De stap waard
Vis en zeevruchten
De beoordeling van de Michelin Gids
Gerookt of gemarineerd, in tempura of ravioli, in zoutkorst of tartaar? Bij Patrick ’t Hart ligt maar één zaak vast: hij werkt enkel met het beste uit de zee. Zijn klassieke kennis laat hem toe te spelen met uiteenlopende technieken. Ze staan altijd ten dienste van zijn zilte lekkernijen. Hun pure smaken blijven overeind in originele creaties.Chef ’t Hart laat zijn vis graag rondreizen. Hij voegt de ziltigheid van nori toe, gebruikt sambai voor zoetzure nuances of de fraîcheur van een emulsie van tom kha kai. De speelse garnituren brengen het bord tot leven, al pakt hij soms ook gewoon uit met een intense schaaldierenjus en op de graat gegaarde vis. Creatieve uitbundigheid gaat hier hand in hand met klassieke finesse. Zoals die sappige moot zeebaars die geniet van de veelzijdigheid van wortel, zowel bereid als een barbecuesaus als verwerkt in een levendige reductie.Dit maritieme verhaal klopt. Want ook dit nog: het chique Zeezout ligt in het schipperskwartier, vanop de tegelmuur kijkt een grote vis u toe en u hebt er uitzicht op … Wat dacht u?
Locatie
Westerkade 11b3016 CL Rotterdam