Eén MICHELIN ster: verfijnde keuken. Zeker een bezoek waard!
Topproducten die met finesse bewerkt worden, uitgesproken smaken, gerechten die op een gelijkwaardig hoog niveau bereid worden.
Extra informatie
Creatief
Airconditioning
Parking
Toegankelijk met rolstoel
Vegetarisch menu
Eten op terras mogelijk
Amex
Diners club
Mastercard
Visa
Praktische informatie
Beschrijving
Laat de bruisende binnenstad van Utrecht even achter en laat u meeslepen door het middeleeuwse cachet van Karel 5. Deze historische oase verenigt luxe met authenticiteit. U eet onder kristallen luchters, bewondert oude schilderijen en sculpturen, en luncht bij mooi weer op het zalige tuinterras. Dit is een echte fine dining ervaring. De keuken van Leon Mazairac en zijn team zit volledig op dezelfde lijn. Wild uit de Veluwe, Belgisch grondwitlof, saffraan uit Herentals: de chef maakt er een punt van enkel met topkwaliteit te werken dat hij zo dichtbij mogelijk haalt. Groenten liggen hem na aan het hart. Dat bewijst chef Mazairac bijvoorbeeld met zijn bouquet van verschillende seizoengroenten dat hij als amuse geeft, bijgestaan door een klassieke vinaigrette met een fijne aciditeit. Het typeert deze chef: de frisheid van de natuur en diepgaande sauzen kleuren het bord. Hij heeft aandacht voor vegetarische gerechten en heeft ook steeds een menu zonder vis en vlees. Maar serveert hij bijvoorbeeld zeetong, dan is de vis perfect gepocheerd en komt hij volledig tot zijn recht dankzij een beurre blanc met vin jaune en frisse garnituren. Karel 5 brengt traditie en vernieuwing samen.