









De Librije

Michelin Gids
De reis waard
Duurzame gastronomie
Moderne keuken
De beoordeling van de Michelin Gids
De Librije is een instituut dat sinds 2004 wordt erkend met drie Michelin Sterren. Ambachtelijke streekproducten, aandacht voor groenten, inventieve technieken en het gebruik van fermentatie voor friszurigheid zijn vandaag termen die gemeengoed zijn, en dat is mede te danken aan Jonnie Boer. Hij was de meest toonaangevende Nederlandse chef van zijn generatie en verliet ons veel te vroeg.Zijn persoonlijke keuken wordt in ere gehouden door het geweldige team van De Librije. Een keuken die expressief en memorabel is. Snoekbaars uit het IJsselmeer wordt bijvoorbeeld perfect sappig gegaard, gelakt met appelstroop die niet té zoet is, en getopt met zolderspek dat in huis is gerookt. Enkele weldoordachte groentegarnituren en een beurre blanc met Riesling maken deze ode aan het Nederlandse terroir af.Eten in deze met glas overdekte binnenplaats van een voormalige gevangenis is buitengewoon. Elk detail klopt. Van het keukenbezoek tot de private dining ervaring die gasten volledig onderdompelt in de wereld van De Librije. De attente maar discrete service is een voorbeeld. En laat ons zeker gastvrouw Thérèse niet vergeten, een echte vakvrouw, die het bord weet te lezen en de smaken perfect aanvult met haar wijnassociaties. In één woord: subliem!
Locatie
Spinhuisplein 18011 ZZ Zwolle